Kerstballen opbergboxen

Het opbergen van je kerstspullen is een hele klus. Je wilt natuurlijk niet dat je volgend jaar de kerstballen pakt en alles kapot is. Vooral bij glazen ballen is het belangrijk dat ze goed beschermd worden tijdens het opruimen. Met een kerstballen opbergbox zorg je ervoor dat je kerstballen volgend jaar weer opnieuw gebruikt kunnen worden. Naast kerstballen kan je in de opbergbox andere kerstdecoraties opbergen. Bijvoorbeeld een mooi beeldje dat je voor de kerst gekocht hebt of zelfs de slingers van de kerstboom. Je kan de kerstballen opbergbox volledig zelf samenstellen en opbergen op zolder of in een bergruimte. De box zorgt ervoor dat je kerstballen veilig bewaard worden.

Indeling van de kerstballen opbergbox

De kerstballen opbergbox is meestal een kunststof kist. Bij deze kist zit een losse inhoud bijgeleverd. Dit zijn vakjes van een soort karton die je in elkaar kan vouwen. In de vakjes kan je kerstballen plaatsen, zodat ze niet tegen elkaar aan komen te liggen. Boven de vakjes plaats je eveneens een stuk karton, zodat je meerdere lagen kerstballen op elkaar kan stapelen. In een kerstballen opbergbox is al snel ruimte voor 75 kerstballen. Het is fijn als je de indeling van de box zelf kan bepalen. Je kan zo bijvoorbeeld de helft van de kerstballen opbergbox gebruiken om de ballen in te bewaren. De andere helft kan je gebruiken om de kerstslingers en lampjes in te bewaren. Sommige opbergboxen worden zelfs geleverd met een accessoiresvakje. Dit is een klein vakje waarin je kleine onderdelen kan bewaren. Denk bijvoorbeeld aan de haakjes voor de kerstballen. Maar je kan er ook andere kleine spullen in bewaren. Bijvoorbeeld de reservelampjes van je lichtsnoer. Dit is vooral handig als je het lichtsnoer ook in een kerstballen opbergbox stopt. Met dit kleine accessoiresvakje voorkom je dat kleine spulletjes door je complete kerstballen opbergbox slingeren.

Inhoud van de box

De kerstballen opbergbox is verkrijgbaar in verschillende maten. Vaak staat de inhoud in liters aangegeven. Het is voor jezelf belangrijk om te bepalen wat voor een soort opbergbox je zoekt. Zoek je één box waarin alle kerstballen passen? Of wil je in meerdere boxen je kerstballen opbergen? Er zijn extra grote opbergboxen van 45 tot 60 liter. In zo’n opbergbox is ruimte voor ruim 100 kerstballen. Dit is wel afhankelijk van de indeling van de box. Bij de meeste opbergboxen staat er aangegeven hoeveel kerstballen erin passen. Alleen als je geen standaard maat kerstballen hebt kan je er minder ballen in kwijt. Als je 100 grote kerstballen hebt kan je overwegen om twee kerstballen opbergboxen van 60 liter aan te schaffen. Je hebt zo nog ruimte over om andere kerstdecoraties in de box op te bergen. Heb je een kleine kerstboom met kleine kerstballen? Dan heb je aan een inhoud van 26 liter voldoende om je kerstballen in op te ruimen. Let wel goed op wat er bij de opbergbox staat aangegeven. Soms kan je door een te kleine indeling minder kerstballen kwijt of kan je alleen hele kleine kerstballen kwijt. Gelukkig staat er bij de meeste boxen een indicatie aangegeven.

Kerstballen opbergbox voor andere decoraties

Een kerstballen opbergbox wordt vooral gebruikt voor het opbergen van kerstballen. Maar het is ook mogelijk om meerdere boxen te bestellen om al je kerstspullen in op te bergen. De meeste opbergboxen zijn gemaakt van hard kunststof en kunnen tegen een stootje. Ze bieden zo de perfecte bescherming voor je kerstdecoraties. Eventueel kan je een complete set samenstellen waarin je de spullen kan opbergen. Je kan bijvoorbeeld een kerstballen opbergbox voor alleen kerstballen en een kleinere box voor je slingers gebruiken. De slingers zijn meestal vrij licht en makkelijk op te vouwen. Je hebt zo aan een kleine kerstballen opbergbox voldoende voor de slingers. Je kan een andere opbergbox gebruiken om bijvoorbeeld accessoires in op te bergen. Denk bijvoorbeeld aan kersthuisjes of kleine decoraties. De stevige box zorgt ervoor dat de spullen niet beschadigen en eenvoudig bij elkaar kunnen worden bewaard. In ons assortiment is de kerstballen opbergbox verkrijgbaar in verschillende maten.

Kerstballen opbergbox of tas?

Steeds vaker komen we naast de kerstballen opbergbox de opbergtas tegen. Deze tas is ook speciaal gemaakt om kerstballen in op te bergen. In de tas zit net als in de boxen een inzetkarton, waardoor je meerdere kerstballen tegelijk kan opbergen. Maar wat is het verschil tussen een kerstballen opbergbox of tas? Het grootste verschil is het materiaal waaruit de boxen gemaakt zijn. Een tas is vrij zacht en als je daar tegenaan stoot kunnen er kerstballen kapot gaan. Een kunststof box zorgt voor extra bescherming en kan tegen een stootje. Een ander voordeel van een kerstballen opbergbox is dat deze stapelbaar is. Je kan meerdere boxen op elkaar stapelen en een plekje geven op zolder. Opbergtassen kan je helaas niet op elkaar stapelen. De kans is groot dat de tas omvalt. Het enige voordeel is wel dat je een tas kan opvouwen als je deze niet gebruikt. De opbergtas neemt opgevouwen veel minder ruimte in beslag. Er zitten dus zowel voor- als nadelen aan het gebruik van een kerstballen opbergbox of opbergtas. De kerstballen opbergbox is in de meeste situaties de beste oplossing voor het opbergen van kerstballen en andere kerstdecoratie.

Voordelen van een kerstballen opbergbox

Maak je nog geen gebruik van een kerstballen opbergbox? Wij hebben een aantal tips waarom een kerstballen opbergbox kopen een slim idee is. Eén van de redenen is natuurlijk dat je veilig je ballen en kerstdecoraties kan opbergen. Helaas zijn kerstdecoraties breekbaar en dankzij een kunststof opbergbox zijn ze beter beschermd tegen breken. Nog een voordeel is dat je nu veilig kerstspullen kan opstapelen op zolder en in de berging. De meeste opbergboxen zijn stapelbaar en eenvoudig op te ruimen in een kleine ruimte. Een kunststof opbergbox beschermt je kerstballen ook tegen invloeden van buitenaf. Een lekkage of vochtproblemen kunnen je kerstspullen niet meer aantasten dankzij stevige sluitclips. Je opbergbox is zo stevig afgesloten tegen invloeden van buitenaf. Nog een voordeel is dat je er naast kerstballen nog veel meer spullen in kan opbergen. Met de kartonnen inlegvellen maak je zelf een indeling voor zowel kerstballen als verlichting en slingers. Je hebt zo al je kerstspullen netjes bij elkaar. Overtuigd? Kijk gerust in onze shop voor nieuwe kerstballen opbergboxen.

Vragen en advies

Heb je vragen over opbergboxen, heb je vragen over welke van onze opbergdozen te kiezen of wens je een meer technische vraag te stellen? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Zeer goed "Ik ben heel erg te spreken over de snelle levering en het brede assortiment!" 9,0
Zeer goed "Precies wat ik zocht, nu eindelijk weer een opgeruimde werkbank." 9,0
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links