Gereedschapswagens

In de werkplaats is het fijn als je zware gereedschappen niet constant hoeft mee te slepen. In een gereedschapswagen kan je alles sorteren en opbergen. De gereedschapswagen is voorzien van wieltjes, zo rijd je hem direct naar je project toe. De wagen wordt vooral gebruikt in een garage of werkplaats. Maar het is ook ideaal om je gereedschappen in de schuur netjes op te bergen. Je spullen liggen zo niet verspreid over de schuur, maar netjes opgeruimd in de gereedschapswagen. Ben je benieuwd waar je op moet letten bij de aanschaf van een nieuwe gereedschapswagen? Wij helpen je graag met een paar tips voor de aanschaf.

Verrijdbare gereedschapswagen

Als je een grote gereedschapswagen hebt kan het gewicht door verschillende gereedschappen snel oplopen. Het is dan fijn als je de wagen ergens naartoe kan rijden. Let dus goed op of de wagen voorzien is van de juiste wieltjes. Mocht je de wagen onder de werkbank neerzetten, dan zijn de wieltjes minder belangrijk. Let ook op of je de wielen vast kan zetten. Je wilt niet dat je met een klus bezig bent en je wagen gaat er ineens vandoor. Helaas is het vastzetten van wielen niet standaard op elke wagen aanwezig. Naast stabiele wielen is het handig om te letten op een beveiliging op de lades. Deze beveiliging voorkomt dat de lades openschieten als je de wagen opzij rolt. Je voorkomt zo dat al je gereedschappen per abuis op de grond liggen bij het verschuiven van de wagen, met alle gevolgen zoals beschadiging of verlies van dien.

Lades of opbergvak?

De gereedschapswagen kan alleen voorzien zijn van lades, maar heeft soms ook een opbergvak. Een opbergvak is ideaal voor groot gereedschap. Bijvoorbeeld gereedschap dat niet in de lades past. Bijvoorbeeld als je een boormachine wil opbergen in de gereedschapswagen. De meeste lades zijn niet hoog genoeg om een boormachine in op te bergen. Het is dan fijn als je onderin een groot vak hebt om gereedschap in op te bergen. Als je de gereedschapswagen alleen gebruikt voor het opbergen van klein gereedschap, dan is het fijn als je alleen lades hebt. Let bij het uitzoeken goed op de breedte van de lades en of deze volledig uitgeschoven kunnen worden. Als je lades niet volledig kan uitschuiven, dan is het niet mogelijk om gereedschap te pakken dat achterin ligt. Sommige gereedschapswagens hebben foam inlegvellen in de lades. Je kan bijvoorbeeld bouten, schroevendraaiers en ander gereedschap op soort en maat sorteren. Je vindt zo altijd eenvoudig je gereedschap weer terug in je gereedschapswagen.

Voordelen van een gereedschapswagen

Een gereedschapswagen is een ideaal hulpmiddel voor de professional of doe-het-zelf klusser. Eén van de grootste voordelen is dat je gereedschap langer meegaat. Doordat je alles veilig kan opbergen voorkom je dat je gereedschappen kwijtraken of beschadigen. Uiteindelijk verdien je de investering vanzelf terug omdat je niet steeds weer nieuw gereedschap hoeft aan te schaffen. Nog een voordeel is dat je minder lang hoeft te zoeken naar je gereedschap. Doordat al je gereedschappen netjes gesorteerd zijn in een gereedschapswagen heb je zo de benodigde spullen teruggevonden. Zelfs de kleine inbussleutels en bitjes kunnen met een foam inlegvel in de lades gesorteerd worden. Je hebt zo de juiste moertjes en schroefjes snel teruggevonden. Een ander voordeel is dat je met een gereedschapswagen op wieltjes eenvoudig je gereedschap naar een klus kan rollen. Je hoeft dus niet je gereedschap naar een project te slepen. De gereedschapswagen wordt dan ook vaak in een garage gebruikt. Terwijl je aan het sleutelen bent aan een auto rol je eenvoudig de benodigde gereedschappen naar de auto toe. Je hoeft zo niet elke keer heen en weer te lopen voor de juiste gereedschappen.

Opzetkist

Een gereedschapswagen kan geleverd worden met een opzetkist. De kist kan eventueel van de bovenkant van de wagen gehaald worden. Deze kan je meenemen als je bijvoorbeeld een klus hebt, waarbij je niet de complete gereedschapswagen kan meenemen. In de opzetkist kan je alle materialen opbergen die je regelmatig nodig hebt. Vaak is de kist voorzien van een losse bovenklep. Onder de klep kan je de grotere gereedschappen opbergen. Naast de klep is er ruimte voor een paar lades waarin je schroevendraaiers, moertjes en bitjes netjes kan sorteren. Je kan in de opzetkist materialen opbergen die je weleens meeneemt naar een klus. De spullen die je normaal gesproken in de werkplaats laat liggen, doe je in de overige laden van de gereedschapswagen. Dankzij de handige indeling van de kist en inlegvellen vind je eenvoudig de materialen die je nodig hebt voor de klus. Je kan zo meteen met het juiste gereedschap aan de slag om een reparatie uit te voeren.

Een slot op je gereedschapswagen

Steeds vaker zijn gereedschapswagens voorzien van een slot. Helaas is dit lang niet standaard op elke gereedschapswagen aanwezig. Toch zitten er flink wat voordelen aan een slot op je wagen. Een aantal redenen waarom je op een slot moet letten hebben we voor je op een rijtje gezet. Een slot is bijvoorbeeld handig als je op een werkplaats werkt met meerdere monteurs. Met meerdere monteurs is het fijn als je jouw gereedschapswagen kan afsluiten. Je voorkomt zo dat monteurs jouw spullen lenen en kwijtraken. Een gereedschapswagen afsluiten kan ook handig zijn om te voorkomen dat kleine kinderen bij je moertjes en schroefjes kunnen komen. Dit is natuurlijk heel verleidelijk voor kleine kinderen om in te slikken. Een slot is ook handig als je de gereedschapswagen weleens meeneemt naar een klus. Je wil de wagen niet overal onbeheerd achterlaten. Door je wagen op slot te doen kan je gewoon een lunchpauze houden, zonder dat je bang hoeft te zijn dat je spullen daarna weg zijn. Kortom een slot is erg belangrijk.

Inclusief of exclusief gereedschap?

Steeds vaker kun je een gereedschapswagen inclusief gereedschap bestellen. Dit lijkt handig helemaal als je nog geen gereedschap in huis hebt. Toch zitten er voor- en nadelen aan een complete wagen. Eén van de nadelen is dat je zelf niet kan bepalen welke spullen je erin doet. Vaak is het vrij basic wat erin zit en zijn het geen bekende merken. Als je graag werkt met gereedschap van een bekend merk, dan is het slimmer om deze los aan te schaffen. Het voordeel is dat je een basis hebt om vanuit te werken. Voor een hobbyist die zelf nog geen gereedschap heeft kan een volle wagen handig zijn. Als je gewoon een gereedschapswagen zoekt om je spullen in op te bergen, dan is het slimmer om een lege wagen te nemen. Het is ook nog eens een stuk voordeliger om voor een lege gereedschapswagen te gaan. Je betaalt uiteindelijk alsnog een hoop geld om de wagen te vullen met gereedschap. Ook zit er misschien gereedschap bij dat je nooit gaat gebruiken. Het is dan fijner om je wagen zelf samen te stellen.

Tips bij het kopen van een gereedschapswagen

Bij een gereedschapswagen kopen komt nog best veel kijken. Er zijn enkele zaken waar je op moet letten. Naast alle tips hierboven hebben we nog een paar tips die je kan gebruiken. Zo is het slim om te letten op het materiaal waaruit de wagen gemaakt is. Kan de wagen bijvoorbeeld tegen een stootje? Of kan je beter voor een ander materiaalsoort kiezen. De meeste gereedschapswagens zijn gemaakt van aluminium. Dit maakt ze licht en toch stevig genoeg om de omstandigheden op de bouwplaats te doorstaan. Krijgt je gereedschapswagen te maken met verschillende weersomstandigheden? Let dan goed op of deze bestand is tegen vocht of water. Je hoeft zo niet bang te zijn dat je gereedschapswagen na een middagje klussen in de regen begint te roesten. Ook is het handig als de gereedschapswagen wielen heeft. Als er wielen aanwezig zijn is het slim om op te letten of deze gelagerd zijn. Gelagerde wielen kunnen de volledige belasting van het gereedschap beter dragen. Dit zorgt ervoor dat de wagen wendbaar blijft ondanks dat deze vrij veel gewicht moet dragen. Als je gereedschapswagen aan alle eisen voldoet, dan weet je zeker dat je een prima aankoop gaat doen.

Vragen en advies

Afhankelijk van de hierboven genoemde punten kom je vanzelf uit bij de voor jou ideale gereedschapswagen. Voor een goede prijs/kwaliteitsverhouding zit je bij Opbergdozen.nl aan het goede adres. Een gereedschapswagen kopen via opbergdozen.nl is eenvoudig. Je klikt het gewenste product aan en drukt op de groene button met “winkelwagen” erop. Heb je vragen over bakken en dozen, heb je vragen over een bestelling te kiezen of wens je een meer technische vraag te stellen? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Zeer goed "Ik ben heel erg te spreken over de snelle levering en het brede assortiment!" 9,0
Zeer goed "Precies wat ik zocht, nu eindelijk weer een opgeruimde werkbank." 9,0
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links