Vershouddozen

Je kent het wel: na het avondeten zit er nog een flinke portie macaroni in de pan. Zeker goed voor nog een maaltijd voor één persoon. En het is ook eigenlijk te lekker om weg te gooien. Maar toch belandt het met de regelmaat van de klok in de prullenbak. ‘Doodzonde’, denk ook jij elke keer. Een van de redenen waarom het eten keer op keer in de kliko belandt, is omdat het vaak zo lastig is om te bewaren. Maar daar brengt een vershouddoos verandering in! Je schept je overgebleven portie gemakkelijk in de vershouddoos en je kunt er een dag later nog van genieten. Als lunch op je werk bijvoorbeeld, of ‘s avonds tussen het werk en het sporten in. Enorm handig dus!

Hoe een vershouddoos voedselverspilling tegengaat

In ons land gaat elk jaar voor miljoenen euro’s aan voedsel de vuilnisbak in, 140 euro per Nederlander. Natuurlijk gebeurt dat niet alleen thuis, maar ook in supermarkten en zelfs tijdens het oogsten van de producten. Maar feit is wel dat de consument thuis hier het allergrootste aandeel in heeft. Omdat je elke dag maar een klein beetje weggooit, heb je het niet zo in de gaten. Maar als je alles bij elkaar optelt, zal je flink schrikken. Elk jaar gooit de gemiddelde Nederlander maar liefst veertig kilo voedsel weg. Het terugdringen van voedselverspilling door ons als consumenten begint natuurlijk bij het bewust(er) doen van onze boodschappen. Koop bijvoorbeeld niet teveel in één keer en let goed op de uiterste houdbaarheidsdata. Maar heb je de producten dan toch in huis, dan is het van belang om ze zo verstandig mogelijk te bewaren. En daar komt de functie van de vershoudbakje om de hoek kijken. Het gebruik van een vershouddoos scheelt een slok op een borrel. Zo gooi je minder eten weg én geef je ook nog eens minder geld uit.

Een vershouddoos is vaatwasmachinebestendig

Afwassen is een van de huishoudelijke klussen waar we het meeste een hekel aan hebben. Aan het eind van de dag, na het werken én het koken, wil je namelijk niets liever dan op de bank neerploffen en je favoriete serie kijken. Maar die houten pollepel en die koekenpan gooien roet in het eten. Laat die vershouddoos daar dan ook niet nog eens bij komen! Wil je een vershouddoos kopen maar heb je geen zin om die steeds met de hand te moeten afwassen terwijl je gewoon een vaatwasser in huis hebt? Geen zorgen! De meeste vershouddozen die je op onze pagina vindt, zijn vaatwasmachinebestendig. Dit houdt in dat het materiaal bestand is tegen de hoge temperaturen van de vaatwasser. De temperatuur tijdens een wasbeurt in de vaatwasmachine is meestal zo’n zeventig graden. Je vershouddoos heeft daar echter totaal geen problemen mee! Zelfs na talloze wasbeurten heeft de kwaliteit van de kunststof niet te lijden en ziet hij er ook nog steeds uit zoals toen je hem voor het eerst gebruikte. Zo biedt een goede vershouddoos gemak op elk gebied; niet alleen qua gebruik maar ook qua onderhoud. Vergeet de afwasborstels dus maar!

Eenvoudig voedsel invriezen met behulp van een vershouddoos

Behalve dat je je overgebleven portie macaroni kunt bewaren voor de volgende dag, is een vershouddoos ook nog eens uitermate geschikt voor de vriezer. Hoe vaak gebeurt het namelijk wel niet dat je noodgedwongen een grootverpakking moet kopen in de supermarkt terwijl je eigenlijk veel minder nodig hebt? Bijvoorbeeld omdat de kleinere verpakkingen op zijn, of omdat ze helemaal niet in het assortiment zitten. Vaak is dit het geval met kipfilets of andere soorten vlees. Die kant-en-klare hamburgers bijvoorbeeld, waarvan je er vanavond maar één wilt eten, maar er vier tegelijk moet kopen. Wat doe je met de rest? Invriezen met originele verpakking en al? Verpakken in aluminiumfolie? Geen van beide een ideale oplossing. Met behulp van een vershouddoos verpak je je voedsel luchtdicht en bewaar je het gemakkelijk in je vriezer. Door invriezen wordt de vermenigvuldiging van bacteriën gestopt en wordt je voedsel automatisch langer houdbaar. Houd rekening met regels omtrent het invriezen. Zo mag vlees dat al eens is ingevroren, niet nogmaals in de vriezer worden bewaard. Blancheer groente en laat kliekjes eerst afkoelen voordat je ze in een vershouddoos in de vriezer legt.

Gemakkelijk te gebruiken in diepvries én magnetron

Je vershouddoos niet te hoeven afwassen, is een belangrijk gegeven. Maar ook is het fijn om je voedsel in de vershouddoos op te kunnen warmen. Om dat restje van gisteravond zó weer in de magnetron te schuiven en er een paar minuten later van te kunnen smullen. Geen gedoe met opwarmen in een pan. En dus ook niet vervolgens die koekenpan te hoeven afwassen om zijn antiaanbaklaag te beschermen. Onthoud wel dat niet alle soorten vershouddozen geschikt zijn voor gebruik in de magnetron. Om erachter te komen of je de door jou gekochte vershouddoos ook in de magnetron kunt gebruiken, kijk je naar de sticker aan de onderzijde van het bakje. Zie je hier een icoontje met golven op afgebeeld? Dan kan hij je magnetron prima aan. Zorg er wel altijd voor dat je het deksel verwijdert, dit is om stoomvorming te voorkomen. Dek je de vershouddoos in plaats daarvan af met aluminiumfolie? Prik hier dan om dezelfde reden gaatjes in. Na een paar minuten is jouw favoriete kostje al weer klaar.

Vragen en advies

Heb je vragen over vershouddozen, heb je vragen over welke van onze opbergdozen te kiezen of wens je een meer technische vraag te stellen? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Zeer goed "Ik ben heel erg te spreken over de snelle levering en het brede assortiment!" 9,0
Zeer goed "Precies wat ik zocht, nu eindelijk weer een opgeruimde werkbank." 9,0
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links