Verhuisdozen

Verhuizen is een hoop werk, het is immers belangrijk dat je al je spullen ergens in kwijt kan en dat vergt veel voorbereiding. Een verhuisdoos is ideaal om je spullen in op te bergen voor de verhuizing. Je kan hiermee veilig je spullen verhuizen. Het is slim om ruim van tevoren verhuisdozen aan te schaffen. Spullen die je niet iedere dag gebruikt kan je eventueel alvast inpakken. Dit scheelt een hoop werk voor als de werkelijke verhuizing plaatsvindt. Bij de aanschaf van een verhuisdoos is het slim op een aantal punten te letten. Je leest hier verschillende handige tips voor de verhuizing en uiteraard kan je in ons assortiment ook verhuisdozen bestellen.

Kwaliteit verhuisdoos

Er zit veel verschil in de kwaliteit van een verhuisdoos. De meeste dozen worden volgestopt met kostbare spullen die flink wat wegen. Als de kwaliteit van de doos niet stevig genoeg is kan deze gaan scheuren. Het karton kan ook minder gewicht dragen. Vaak zijn we op zoek naar hele goedkope verhuisdozen omdat we deze maar eenmalig gebruiken. Alleen de kwaliteit ligt vaak een stuk lager omdat er goedkoop karton gebruikt wordt. Je kan de dozen daardoor niet te zwaar belasten, omdat ze anders gaan scheuren. Hierdoor zal je meer dozen nodig hebben. Uiteindelijk ben je hierdoor met je goedkope verhuisdoos veel duurder uit. De kwaliteit van de verhuisdoos herken je vaak aan de kleur. De typische bruine kleur geeft aan dat de doos gemaakt is van Kraft. Dit materiaal scheurt minder snel en kan zwaarder belast worden. Als je eenmalig investeert in een doos van een goede kwaliteit, dan kan je deze nog jaren gebruiken. Verhuisdozen zijn bijvoorbeeld altijd handig om na de verhuizing spullen in te bewaren.

Gewicht per verhuisdoos

Het is belangrijk om het gewicht over de dozen goed te verdelen. Stop dus niet al je servies in één doos. Zorg ervoor dat een verhuisdoos ongeacht van een goede kwaliteit gevuld wordt met maximaal 7 tot 10 kg. Als je de doos zwaarder maakt is deze niet meer te tillen voor de verhuizers. Nog een nadeel is dat de doos kapot kan gaan door het gewicht. Wil je toch graag iets meer gewicht in de verhuisdoos stoppen? Er zijn speciale verhuisdozen voor extra zware spullen. Deze zijn gemaakt van extra dik karton om servies, bestek en boeken in te vervoeren. Als je deze doos optilt is het belangrijk om deze ook niet bij de handgrepen op te tillen. Til de doos alleen op aan de onderkant, zodat je de bodem ondersteund tijdens het tillen. Wil je de doos extra verstevigen? Plak eventueel ducktape aan de onderkant van de doos. Je kan met ducktape de onderkant van de doos verstevigen, zodat deze niet snel eruit klapt. Dit wil helaas nog weleens gebeuren met vouwdozen die te zwaar beladen zijn.

Hoeveel dozen heb je nodig?

Het is altijd lastig inschatten hoeveel verhuisdozen je nodig hebt. De maat van de doos speelt hierin natuurlijk ook een rol. Maar ook de kwaliteit van de doos. Goedkope dozen kan je vaak minder zwaar belasten, waardoor je ze vaak maar voor de helft kan vullen. Dit is iets om mee rekening te houden, maar ook met de inhoud. Je hebt een verhuisdoos van 36 liter en 54 liter. Eventueel kan je de 54 liter verhuisdoos gebruiken om de wat grotere spullen in te stoppen. Deze passen vaak weer niet in de 36 liter dozen. Je moet dus ook een beetje kijken welk formaat spullen je hebt om mee te nemen. Woon je alleen in een één- of tweekamerwoning? Dan zou je voldoende moeten hebben aan twintig dozen. Woon je met een klein gezin in een appartement of huis? Dan moet je rekenen op gemiddeld veertig tot zestig verhuisdozen. Een verhuisdoos is opvouwbaar en neemt ingeklapt weinig ruimte in beslag. Je kan beter een paar extra dozen bestellen en wegzetten voor als je ze ooit nog eens nodig hebt. Zo kom je nooit dozen tekort.

Vink aan waar de verhuisdoos heen mag

Als je gaat inpakken is het slim om dit per ruimte te doen. Je zorgt er zo voor dat de spullen per ruimte in één doos zitten. Je hoeft zo na de verhuizing niet je spullen uit verschillende dozen te verzamelen. Op de verhuisdoos kan je aanvinken waar de doos eventueel heen mag. Op de meeste verhuisdozen zie je zelfs grote tekeningen van de ruimtes. Je kan hierop aankruisen of de spullen breekbaar zijn en naar welke ruimte ze mogen. Verhuizers weten zo precies naar welke ruimte ze de spullen mogen brengen. Bij de meeste verhuisdozen is ook nog een vakje aanwezig waarop je extra informatie kan zetten. Je kan hier bijvoorbeeld opzetten wat je precies in de doos hebt ingepakt. Bijvoorbeeld als het servies is, maar voor op zolder omdat het kerstservies is. Door de juiste informatie op de doos te zetten zal je merken dat de verhuizing zelf straks een stuk sneller verloopt. Let bij de aanschaf van de verhuisdoos goed op of je de ruimte hebt om dit soort informatie op te schrijven.

Autolock of vouwdoos

Je kan bij een verhuisdoos vaak kiezen tussen een autolock of vouwdoos. De goedkope dozen zijn bijna altijd vouwdozen. Dit betekent dat je de doos zelf in elkaar moet vouwen. Bij een autolock doos klap je de doos als het ware uit. De doos vouwt zichzelf in de juiste vorm met een simpele vouwbeweging. De onderkant zit meteen vast en zit er niet los in. Bij een vouwdoos is het advies altijd om de bodem te verstevigen met ducktape. De bodem kan eruit schieten omdat je deze zelf erin gevouwen hebt. Bij een autolock doos gebeurt dit minder snel. Alleen bij een zware belasting is er nog steeds het advies om de onderzijde te verstevigen met ducktape. Autolock dozen zijn een stuk duurder, maar kunnen wel eenvoudiger zware spullen dragen. Nog een voordeel is dat je de dozen sneller gevouwen hebt. Je kan dus sneller beginnen met het vullen van de dozen. Daarnaast bespaar je een hoop tijd als je niet alle onderkanten hoeft dicht te tapen. Als dit je niets uitmaakt bespaar je geld door voor een vouwdoos te kiezen.

Waar moet je opletten bij een verhuisdoos kopen?

Bij een verhuisdoos kopen zijn er dus enkele dingen waar je op moet letten. Let als eerste op de dikte van het karton. Enkelzijdig karton is bijvoorbeeld nooit dik genoeg om spullen te verhuizen. Het is belangrijk dat het karton dik genoeg is om zware spullen te dragen. Let daarnaast goed op of de doos autolock of een vouwdoos is. Bij autolock heb je de dozen sneller uitgevouwen, maar het prijskaartje ligt vaak een stuk hoger. Bij zware spullen zal je beide dozen alsnog moeten verstevigen met ducktape. Als je vouwdozen neemt, dan is het advies om de bodem standaard te verstevigen om te voorkomen dat de bodem er onderuit valt. Bestel daarom ook altijd ducktape mee als je dozen aanschaft. Bestel ook altijd een paar extra verhuisdozen. Je kan nooit verhuisdozen tekort komen want als je ze niet gebruikt komen ze altijd wel van pas. Bijvoorbeeld om oud speelgeld van de kinderen in op te bergen of spullen die je niet gebruikt. De verhuisdozen zijn opvouwbaar en kunnen eenvoudig opgeruimd worden voor later gebruik.

Verhuisdoos hergebruiken

Als je investeert in een verhuisdoos van een goede kwaliteit, dan kan je deze hergebruiken. Als je gaat verhuizen denk je vaak dat je ze maar eenmalig gebruikt. Toch is een verhuisdoos heel handig om meerdere keren te gebruiken. Je kan de doos klein opvouwen en opbergen op zolder. Als je gaat verhuizen of als je oude spullen wilt opruimen, dan kan je de verhuisdoos erbij pakken. Je hebt zo een handige doos om oude spullen of speelgoed in op te bergen. Maar je kan een doos alleen hergebruiken als deze stevig genoeg is. Kies daarom altijd voor dozen met stevig dubbelgolf karton. Doordat het karton dubbelgolf is hij steviger en kan hij zwaardere spullen dragen. Een goede verhuisdoos heeft een draagkracht van 50 kg. Je kan ze eenvoudig stapelen en gebruiken om oude spullen in op te ruimen. In ons assortiment vind je dozen van een hoge kwaliteit.

Vragen en advies

Heb je vragen over verhuisdozen, heb je vragen over welke van onze opbergdozen te kiezen of wens je een meer technische vraag te stellen? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Zeer goed "Ik ben heel erg te spreken over de snelle levering en het brede assortiment!" 9,0
Zeer goed "Precies wat ik zocht, nu eindelijk weer een opgeruimde werkbank." 9,0
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links