Stapelbakken

Een stapelbak zie je vaak in een magazijn, maar ook thuis komt deze opbergdoos goed van pas. Het is een rechthoekige doos, met een open zijde waar je papieren of gebruiksvoorwerpen in kunt stoppen. Vaak loopt de voorkant een stukje schuin omhoog richting de opening zodat de spullen er niet zo makkelijk uit kunnen vallen. Stapelbakken zijn super makkelijk en goedkoop. Je kunt ze bovendien standaard op elkaar stapelen, zodat je ze ideaal kunt gebruiken om je verzameling schroeven en spijkers in kwijt te kunnen. Waar je ook een stapelbak voor zoekt, bij opbergdozen.nl vind je zonder meer de stapelbak die je nodig hebt.

Wanneer gebruik je een stapelbak?

Een stapelbak is een ideaal systeem om je spullen op een ordelijke wijze in kwijt te kunnen. Stapelbakken worden over het algemeen veel gebruikt vanwege twee doeleinden: voor administratie en om gereedschap of andere losse spullen in kwijt te kunnen. De bakken op deze pagina zijn in principe niet bedoeld voor het opbergen van papieren en paperassen, maar vooral voor gebruik in de garage of door een professionele monteur of klusjesman. De meeste stapelbakken voor ordnersystemen hebben namelijk de grootte van een A4`tje en zijn meestal ook wat minder hoog. Losse documenten nemen nou eenmaal niet zoveel ruimte in beslag. Stapelbakken voor gereedschap zijn zoals veel bakken op deze pagina: een stuk groter en met veel meer inhoud. Ideaal om je losse schroeven en spijker in kwijt te kunnen, maar ook voor gereedschap en nog veel meer.

Stapelbak in de garage

Als je de winkel of de doe-het-zelfzaak binnenloopt, struikel je haast over de vele opbergsystemen die er worden verkocht. Het nadeel van veel van deze kunststoffen of houten kasten is wel dat de prijs hoog is als je die vergelijkt met de prijs van stapelbakken. Voor het zelfde gemak koop je dus goedkoop een aantal bakken en stapel je zo je eigen opbergkast in elkaar. Een bijkomend voordeel is dat je zo helemaal zelf kunt bepalen hoe hoog en breed de kast wordt. Je kunt hem vrijwel precies op maat maken. Een stapelbak is dus ideaal voor veel ruimtes zoals een garage of hobbyruimte. Het is een ideale plek waar je alle losslingerende spullen in kwijt kunt, waardoor je de ruimte schoon en overzichtelijk houdt. Ben je bovendien iets kwijt, dan hoef je waarschijnlijk alleen maar in de bakken te kijken om het terug te vinden. Ben je een klusser, dan heeft een kast van stapelbakken als voordeel dat je er heel geordend al je hobbyspullen in kwijt kunt.

Stapelbak professioneel gebruiken

Stapelbakken worden vooral ook professioneel veel gebruikt. Denk maar eens aan de fietsenmaker op de hoek, het kringloopcentrum of de gemiddelde werkplaats van de gemeente. Eigenlijk overal waar een werkplaats is, is er ook ruimte voor dit soort bakken. Vergeleken met gereedschapskoffers of andere opbergmogelijkheden hebben dit soort bakken namelijk veel voordelen. Ten eerste kun je de spullen zo heel makkelijk delen. De bakken staan op een centrale plaats in de werkplaats en bevatten alle spullen die je nodig hebt om je werk uit te oefenen. Heb je iets nodig, bijvoorbeeld een speciale schroef of een bout, dan kun je die makkelijk uitzoeken. Heeft vervolgens je buurman diezelfde dingen ook nodig, dan kan hij ook gewoon gebruikmaken van dezelfde bakken. Een tweede voordeel van de open bakken is dat je direct ziet wanneer er iets op is.

Verschillende groottes

Uiteraard vindt je stapelbakken in alle soorten en maten. Welke jijzelf nodig hebt, hangt erg af van de spullen die je er in op wilt bergen. De beste tip is om standaard een stapelbak iets groter te kopen dan je hem eigenlijk nodig hebt. Het is fijn om de ruimte te hebben en bovendien kun je de spullen dan ook goed zien liggen. Natuurlijk moet je ook niet overdrijven, want dat is zonde van de ruimte. Bij alle stapelbakken staan de maten aangegeven in millimeters. Daarnaast is ook de inhoudsmaat een goede indicatie. Het is overigens niet altijd een slimme keus om extra grote bakken te kopen. Om beter te ordenen is het soms handiger meerdere kleine bakken te kopen.

Kliksystemen

Niet alle stapelbakken werken op dezelfde manier. Er zijn namelijk meerdere methodes waarmee je de bakken aan elkaar kunt bevestigen. Een veelgebruikte methode is een omhoog staande rand op de bovenrand van de bak. Je kunt de onderkant van de volgende stapelbak dan boven op de rand zetten. Het randje aan de buitenkant zorgt er vervolgens voor dat hij blijft zitten. Op zich werkt deze methode goed, maar als er een beetje druk komt op één van de bakken, kan hij er toch vanaf vallen. Een heel andere bevestigingsmethode is een kliksysteem. Aan de bovenkant van de stapelbak zitten zes of meer plaatjes met kleine gaatjes daarin. De volgende stapelbak heeft eenzelfde aantal pootjes aan de onderkant, die je in de gaatjes vast kunt klikken. Deze methode geeft een betere grip en zorgt dat de stapelbakken goed aan elkaar vast blijven zitten. De schijfjes hebben als nadeel dat ze na verloop van tijd wel kunnen gaan afbreken. Het blijft immers gewoon kunststof.

Etiketten voor de opbergbakken

Om een goed onderscheid te maken tussen de ene stapelbak en de andere, kun je ervoor kiezen om etiketten te plakken op iedere stapelbak. Daar kun je dan opschrijven wat erin zit, of in zou moeten zitten. Op die manier kun je makkelijker en sneller zoeken als je iets nodig hebt. Dit is natuurlijk vooral handig als je de bakken deelt met andere mensen, zoals in de eerder genoemde werkplaats. Vrijwel alle soorten stapelbakken hebben ruimte voor een etiket. Let er wel goed op waar dat etiket dan geplakt moet worden. Niet alle plekken zijn even handig. Zorg er ook altijd voor de datg je voldoende stickers hebt en gemakkelijk etiketten bij kunt maken voor nieuwe bakken.

Vragen en advies

Een stapelbak kopen via opbergdozen.nl is erg simpel. Je klikt het gewenste product aan en drukt op de groene button met “winkelwagen” erop. Heb je vragen over bakken en dozen, heb je vragen over welke van onze stapelbakken te kiezen of wens je een meer technische vraag te stellen? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Zeer goed "Ik ben heel erg te spreken over de snelle levering en het brede assortiment!" 9,0
Zeer goed "Precies wat ik zocht, nu eindelijk weer een opgeruimde werkbank." 9,0
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links