Opbergkisten

Niet ieder huis heeft van zichzelf voldoende opbergruimte om alle spullen een plekje te kunnen geven. Vooral in huizen met meerdere kleine kinderen ziet de woonkamer er aan het einde van de dag uit als een miniatuur slagveld. Het is dan fijn om al het speelgoed makkelijk en snel op te kunnen ruimen, zodat het de volgende dag eventueel weer tevoorschijn kan worden gehaald. Een opbergkist is daarvoor ideaal. Het combineert namelijk twee belangrijke functies. Je kunt er makkelijk veel spullen in kwijt en vaak staat het ook nog leuk in je huiskamer. Voor de leukste en best geprijsde opbergkisten zit je bij Opbergdozen.nl uiteraard helemaal goed.

Verschil opbergkist en andere opbergmogelijkheden

Opbergkisten, dozen, kasten en planken. De hoeveel mogelijkheden om spullen op te bergen zijn bijna eindeloos. Waarom zou je nu een opbergkist kopen en niet iets anders? Opbergkisten zijn de laatste jaren vooral gewild omdat ze een leuke aanvulling zijn op het interieur. Het design van de kist is daarbij minstens net zo belangrijk als de mogelijkheid om spullen in op te bergen. Bovendien kun je een kist met een plat deksel ook ideaal als tafel of bijzettafel gebruiken. Ideaal dus om een lege ruimte of hoek mee op te vullen in je zithoek. Je kunt dan zowel wat spullen opbergen die je slechts af en toe eens nodig hebt en je creëert gelijk extra ruimte voor glazen, lampen of andere spullen die je bij de hand wilt hebben. Een goede opbergkist is dus functioneel en is een perfecte aanvulling in iedere kamer.

Opbergkist als speelkist

Opbergkisten zijn vooral ideaal met kinderen wanneer grote hoeveelheid speelgoed en spullen regelmatig van binnen naar buiten verplaatst moet worden en vice versa. Daarnaast kunnen kinderen ook zelf goed overweg met een kist, deze is niet zo hoog dat ze er niet goed bij kunnen. Mocht de kist bovendien omslaan, dan is dat ook niet zo`n ramp als wanneer dat met een kast zou gebeuren. Een opbergkist is dus ook een ideale speelkist. Houd er daarbij wel goed rekening mee dat een kist vrijwel standaard van hout is en dus kan gaan splinteren. Het beste koop je voor kinderen dus een gelakte of bewerkte kist. Ook een rieten opbergkist is mogelijk, maar deze zijn lastiger te vinden.

Soorten opbergkisten

Er is verschil tussen de kisten. Uiteraard kun je selecteren op de afmeting van de kist. Die ideale afmeting is natuurlijk afhankelijk van de plek waar je de kist neer wilt zitten. Wil je de opbergkist ook als bijtafel gebruiken, dan is ook de hoogte van belang. Naast enkele kisten kun je tegenwoordig ook stapelbare kisten kopen. Deze kun je op elkaar stapelen om zo ruimte te besparen. Sommige modellen hebben ook wieltjes, zodat ze makkelijk verplaatst kunnen worden. Tot slot heb je ook de mogelijkheid om een set kisten te kopen. Vaak in dezelfde stijl, maar met verschillende afmetingen. Ideaal als je meerdere kisten nodig hebt, maar wel je interieur in dezelfde stijl wilt houden.

Enkel of stapelbaar

Wanneer je een opbergkist gaat kopen is het uiteraard vooral van belang hoeveel spullen je kwijt wilt. Zit je met een situatie waarin je relatief veel spullen maar helaas beperkte ruimte hebt, dan is een stapelbare opbergkist ideaal. Deze bestaat uit een aantal kisten die je op elkaar kunt zetten, of soms zelfs met een mechanisme aan elkaar kan bevestigen. Je loopt dan geen kans dat de kisten omvallen als er iemand aan gaat sjorren. Wil je een stapelbare opbergkist gebruiken voor speelgoed of andere kinderspullen, dan is het aan te raden om er eentje te kopen met wieltjes. Je kunt de kist dan makkelijk naar hun speelhoek verrijden, zodat ze alles dicht in de buurt hebben. Je kunt dan bijvoorbeeld ieder kind een eigen kist met speelgoed geven. Zo houd je alles netjes uit elkaar en is ook duidelijk waar het speelgoed weer heen moet bij het opruimen.

Kwaliteit of opbergruimte?

Een ander belangrijk afwegingspunt bij het kopen van een opbergkist is die tussen kwaliteit en opbergruimte. Je kunt natuurlijk ook voor beiden tegelijk kiezen, maar dan betaal je uiteraard wel een stuk meer. Deze vraag kun je het beste beantwoorden door te kijken naar het verwachte gebruik van de kist. Gaat deze iedere dag open en dicht, dan kun je zonder meer het beste een kwalitatief goede kist kopen. Ben je echt op zoek naar een extra opbergplek voor spullen die je maar zelden gebruikt, dan koop je het beste een kist van een goedkope houtsoort. Bovendien komt hij dan waarschijnlijk ook op een minder zichtbare plaats in het huis te staan.

Opbergkist met of zonder deksel

Een opbergkist zonder een deksel erop kan handig zijn. Je kunt dan direct alle spullen pakken die erin liggen en je kunt er eventueel ook dingen in plaatsen die hoger zijn dan de kist zelf. Toch heeft een opbergkist met deksel waarschijnlijk meer voordelen. Ten eerste zorg je ervoor dat de spullen in de kist stofvrij blijven. Daarnaast zorgt een deksel ervoor dat niet iedereen meteen ziet wat er in je kist ligt. Heb je meer gevoelige spullen, dan is dat natuurlijk wel zo fijn. Maar het allergrootste voordeel van een opbergkist met deksel is natuurlijk dat je er nog meer spullen bovenop kunt zetten. Let daarbij wel goed op het soort deksel dat je koopt. Sommige kisten hebben namelijk een gebogen deksel, zodat het er een beetje uitzien als een schatkist. Dat ziet er natuurlijk op het oog mooi uit, maar is praktisch gezien minder handig. Een kist met een platte deksel is handiger en bovendien ook stapelbaar. Je kunt er eventueel nog een tweede kist bovenop zetten.

Opbergkist van hout of anders

De meeste opbergkisten die je kunt kopen, zijn van hout. Dat betekent echter niet dat er geen andere materialen mogelijk zijn. Je kunt ook een opbergkist kopen van een metaalsoort, zoals ijzer of brons. Vooral als je een kist op lastige plekken wil plaatsen is dat een handiger materiaal dan hout. Maar ook binnen de opbergkisten van hout is er veel keus. De ene houtsoort is namelijk duurzamer (en duurder) dan de andere. De goedkope opbergkisten zijn vrijwel standaard gemaakt van grenenhout. Ben je op zoek naar een meer degelijke kist, ga dan eerder voor eikenhout of kersenhout. Deze houtsoorten hebben bovendien iets meer cachet en passen wellicht ook beter bij je inrichting. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om de opbergkist te lakken. Zo kun je ook grenenhout een beetje op eiken of kersen laten lijken.

Binnenshuis of daarbuiten

Niet alleen binnen in huis is het leuk om een kist te plaatsen, ook buiten in de tuin kunnen ze heel handig zijn. Bijvoorbeeld om spullen in op te bergen die je regelmatig gebruikt, zoals een kleed, maar ook buitenspeelgoed voor de kinderen. Daarnaast is een kist een ideale tafel, die je makkelijk kunt verplaatsen en het ideaal doet bij een avondlijke barbecue met marshmallows. Het beste gebruik je een houten opbergkist alleen voor spullen die nat mogen worden. Koop je een opbergkist voor buiten, informeer dan wel naar de weersbestendigheid van de kist. Niet iedere houten kist kan even goed tegen regen. Twijfel je, dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om standaard een dekzijl over de kist heen te leggen, of koop een metalen of kunststoffen kist. Eventueel kun je meerdere materialen naast elkaar gebruiken als dat handiger is.

Vragen en advies

Niet alleen de kwaliteit van opbergkisten loopt erg uiteen, ook de prijs doet dat. Van afstand kan het lastig zijn om te beoordelen of een kist geschikt is of niet. Gelukkig kun je bij Opbergdozen.nl kiezen uit een groot assortiment aan kisten. Heb je vragen over opbergkisten, heb je vragen over welke van onze opbergdozen te kiezen of wens je een meer technische vraag te stellen? Bel ons dan op 043-7820543 of neem met al je vragen even contact op met onze klantenservice via het contact formulier.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Zeer goed "Ik ben heel erg te spreken over de snelle levering en het brede assortiment!" 9,0
Zeer goed "Precies wat ik zocht, nu eindelijk weer een opgeruimde werkbank." 9,0
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links