Plastic opbergdozen

Regelmatig kopen we spullen. Soms omdat ze in de aanbieding zijn, soms omdat we ze mooi vinden, maar ook omdat we ze gewoon nodig hebben. Tegelijkertijd zijn er ook oude spullen die we inmiddels hebben vervangen, maar nog niet weg willen gooien. Uiteindelijk is de kastruimte in huis vol. Het resultaat is dat we op een gegeven moment met heel veel spullen zitten die we eigenlijk niet meer kwijt kunnen. Dit is het punt waarop een plastic opbergdoos heel nuttig wordt. Opbergdozen van plastic heb je in vrijwel iedere soort en maat en zijn ideaal voor het opbergen van spullen op een ordelijke wijze. Bij opbergdozen.nl weten bieden we een zeer uitgebreid assortiment aan.

Waarom een plastic opbergdoos?

Opbergdozen zijn vrijwel altijd gemaakt van plastic. Maar waarom eigenlijk? Het antwoord daarop is vrij simpel. Plastic is goedkoop, relatief sterk en je kunt er vrijwel alle vormen mee creëren die je maar wilt. Een bepaald soort plastic wordt gebruikt voor het produceren van boterhamzakjes, maar het plastic voor een opbergdoos is van een andere categorie. Dit is gehard plastic, die bovendien ook een stuk dikker is. Het is eigenlijk meer een kunststof opbergbox. Omdat een opbergdoos van plastic behoorlijk sterk is, kan hij ook een behoorlijk gewicht dragen. Dat maakt zo’n opbergdoos niet alleen geschikt voor het opbergen van kraaltjes en snoeren, maar ook voor grotere spullen zoals bijvoorbeeld je tuinkussens of het speelgoed van de kinderen.

Soorten plastic opbergdozen

Er zijn verschillende soorten opbergdozen. Afgezien van het materiaal, zijn er ook diverse vormen en formaten. Hoewel het formaat niet evenredig is verbonden met het opbergdoel, is het wel handig om te bepalen welk formaat je nodig hebt voor de spullen die je wilt opbergen. Een plastic opbergdoos voor schoenen hoeft niet hoog te zijn. Verhuisdozen zijn meestal wel groter in formaat, aangezien veel spullen tot een bepaalde ruimte behoren. Als je dan ook nog eens per ruimte tientallen opbergdozen moet sorteren, heb je dubbel werk. Maar opbergdozen kunnen ook dienen voor kliekjes avondeten of voor een assortiment aan pluggen, schroeven en spijkers. Dan heb je juist weer kleine opbergdozen nodig. Vaak kun je ook nog kiezen welke kleur je wilt. Zo wordt opbergen een fleurige bezigheid.

Plastic opbergdoos

Bij het kopen van een plastic opbergdoos is het vooral belangrijk dat je van tevoren even goed meet hoe groot de opbergdoos eigenlijk moet zijn. En je moet nagaan of je wel genoeg ruimte hebt op je zolder om de opbergdoos kwijt te kunnen. Om te beginnen is het belangrijk om te weten dat er een verschil is tussen een plastic opbergdoos en een opbergbox. Het verschil is dat een doos geen deksel heeft en box wel. Voor het stofvrij opbergen van spullen koop je dus het beste een plastic opbergbox. Daarnaast heeft een opbergbox meestal ook twee handvaten aan weerszijden van de deksel, waardoor je hem gemakkelijk kunt verplaatsen. Een opbergdoos is vooral handig als je de spullen regelmatig nodig hebt. Meestal plaats je die dan ook niet ver weg op zolder.

Vershouddoos

Een heel andere soort plastic opbergdoos is de vershouddoos. Vrijwel iedereen heeft deze wel in huis. Het zijn die kleine plastic doosjes die je kunt gebruiken om het overgebleven eten in te bewaren. Aangezien het kan verschillen hoeveel eten er overblijft, is het handig om opbergdozen in verschillende maten te kopen. Op die manier neem je ook niet onnodig veel ruimte in de koelkast of vriezer in beslag. Een goede vershouddoos kun je luchtdicht afsluiten met een deksel. Meestal doe je dit door middel van twee klemmen die je naar beneden kunt drukken. In tegenstelling tot de meeste andere plastic opbergdozen, is het bij een verhouddoos ook belangrijk dat hij vaatwasser- en magnetronbestendig is. Het is namelijk handig dat je eten vanuit de vriezer kunt ontdooien met behulp van de magnetron, zonder dat je het eten moet overhevelen naar een anders soort bakje of een bord. Dit vraagt om een anders soort opbergdoos, waardoor ze soms wat duurder kunnen zijn.

Assortimentdoos

Een ander veel verkocht type opbergdoos is de assortimentdoos. Deze bestaat niet uit één grote box, maar uit meerdere verschillende vakjes voor het opbergen van kleine spulletjes. Veel assortimentdozen worden gebruikt voor het opbergen van schroeven, spijkers en andere kleine onderdelen die je nodig hebt bij het klussen. Maar je kunt een assortimentdoos ook prima gebruiken bij het naaien of verstellen van kleding. Bij opbergdozen.nl bieden we een groot aanbod aan assortimentdozen. Naast de kleine plastic opbergdoos, kun je ook kiezen voor een grotere plastic gereedschapskist of een gereedschapsbak met meerdere lades.

Verhuisdoos

Een opbergdoos van plastic is een ideale verhuisdoos. Hij heeft als enig nadeel dat hij een stuk duurder is dan de welbekende kartonnen variant. Maar het grote voordeel is wel dat een opbergdoos van plastic vele malen sterker is. Bovendien kun je hem ook heel gemakkelijk gebruiken voor het verhuizen van spullen die je niet direct nodig hebt. Je hoeft de doos dan niet eens uit te pakken, maar parkeert hem direct op de zolder van je nieuwe huis. Bij opbergdozen.nl kun je overigens ook kartonnen verhuisdozen kopen. Afhankelijk van je budget en het gewicht van de spullen kun je dus variëren in opbergdozen van plastic en karton.

Waar moet je op letten bij het kopen van een plastic opbergdoos?

Ga je een opbergdoos van plastic kopen, dan is er aantal opties waar je uit kunt kiezen. Ten eerste is natuurlijk de maat van de plastic opbergdoos van belang. Bij opbergdozen.nl variëren die tussen de 1 tot wel meer dan 300 liter. Alle keus dus. Bij een grote en zware plastic opbergdoos kan het handig zijn om er eentje te kopen met wielen. Je kunt hem dan gemakkelijk verplaatsen, mocht je hem regelmatig nodig hebben. Ben je van plan om de plastic opbergdoos te gebruiken voor het opbergen van spullen en wil je er meerdere kopen? Let er dan goed op dat de opbergdozen stapelbaar zijn. Je kunt er dan gemakkelijk meerdere op elkaar zetten, waardoor je ruimte bespaart en zo natuurlijk veel meer spullen kwijt kunt.

Vragen en advies

Kies de plastic opbergdoos die je nodig hebt en ga aan de slag! Heb je vragen of heb je advies nodig bij het kiezen van een opbergdoos van plastic? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via dit formulier.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Zeer goed "Ik ben heel erg te spreken over de snelle levering en het brede assortiment!" 9,0
Zeer goed "Precies wat ik zocht, nu eindelijk weer een opgeruimde werkbank." 9,0
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links