Kartonnen opbergdozen

Een kartonnen opbergdoos is een product dat je in elk huishouden of op elke werkplek aantreft. Of je hem nu overhoudt na een levering van een pakketdienst of zelf hebt aangeschaft voor bijvoorbeeld een verhuizing, een kartonnen opbergdoos is een praktisch item. Dit vanwege zijn stevigheid en formaat. Bovendien is een kartonnen opbergdoos in principe ook een milieuvriendelijk product. Om die reden is het dan ook nog eens een extra slimme keuze vergeleken met vele plastic varianten. Zo help je direct het milieu een handje. Wil jij kartonnen dozen kopen? Op onze pagina vind je een duidelijk overzicht van onze artikelen met handige foto’s en beschrijving.

Een kartonnen opbergdoos: zoveel praktische eigenschappen

Een kartonnen opbergdoos of verhuisdoos is een praktisch product dat voor de meest uiteenlopende doeleinden kan worden gebruikt. Op onze pagina vind je een handig overzicht van de verschillende soorten. Karton is sterk materiaal en bovendien voldoen de producten op onze pagina aan strenge kwaliteitseisen. Zo weet je dus dat je je spullen er veilig in opbergt. Een kartonnen opbergdoos wordt meestal gevouwen geleverd maar is ook makkelijk zelf in elkaar te zetten. Hij heeft handige afmetingen waardoor je er veel verschillende spullen in kwijt kan. Een kartonnen opbergdoos is stevig en gemakkelijk stapelbaar. Het fijne is ook nog eens dat karton niet doorzichtig is en je je spullen daarmee dus ook afschermt. Het is namelijk niet altijd nodig dat anderen zien wat jij opbergt. Maar het kan voor jezelf natuurlijk ook fijner zijn om niet tegen je spullen aan te kijken. Dit levert toch vaak een opgeruimder plaatje op. En niet in de laatste plaats is van belang dat een kartonnen opbergdoos ook nog eens een milieuvriendelijk product is. Met de aanschaf hiervan maak je dan ook een verantwoorde keuze, een keuze die de voorkeur geniet boven het aanschaffen van de plastic soortgenoten.

De verschillende doeleinden

De meesten maken er tijdens een verhuizing gebruik van. Je pakt je spullen eenvoudig in en plaatst de doos ook nog eens gemakkelijk in de verhuiswagen of -auto. Dit dankzij zijn handige afmeting. Met een stift schrijf je op de buitenkant van de doos welke spullen je erin hebt gestopt. Zo is het bij aankomst in je nieuwe woning niet moeilijk zoeken. Maar een verhuizing is natuurlijk niet de enige situatie waarin je gebruikmaakt van een kartonnen opbergdoos. Je kunt deze ook gebruiken om gewoon spullen in op te bergen. Denk bijvoorbeeld aan stapels fotoalbums die stoffig staan te worden in de boekenkast. Tekeningen en knutselwerken van de kinderen. Of de souvenirs die je van vakanties hebt meegebracht en niet allemaal in de vitrinekast passen. Er zijn vele situaties te noemen hoe je gebruik zou kunnen maken van een kartonnen opbergdoos. Het is een snelle en effectieve manier om je huis te organiseren. Een kartonnen opbergdoos met deksel is niet alleen handig, maar ook nog trendy.

Waar moet je op letten bij het gebruik van een kartonnen opbergdoos?

Karton mag dan wel een stevig materiaal zijn, maar er zijn grenzen aan de belasting van een kartonnen opbergdoos. Let er dan ook goed op hoeveel spullen je in de kartonnen doos opbergt. Of beter gezegd, hoeveel gewicht aan spullen. Zeker als je verwacht de kartonnen opbergdoos nog een aantal keer van plaats te moeten verwisselen dien je erop te letten dat je hem niet overbelast. Algemene tips bij het inpakken van een doos zijn: zorg ervoor dat je spullen goed verpakt zijn. Zo beschadigen ze bij eventuele bewegingen niet. Wat je ook kunt doen om je spullen te beschermen, is alle ruimte die je in de kartonnen opbergdoos hebt, op te vullen. Dit kun je doen door middel van andere spulletjes, maar natuurlijk ook met krantenproppen. Om je kartonnen opbergdoos extra veilig te maken, kun je hem na het sluiten voorzien van stevig tape. Mocht de doos het bijvoorbeeld toch moeilijk hebben met het gewicht, dan biedt de tape een stukje extra zekerheid. Zo verzeker je jezelf ervan dat jouw spullen helemaal niets zal overkomen.

Meerdere malen te gebruiken

Je kent het ongetwijfeld: voor je het weet heb je een behoorlijke voorraad kartonnen dozen in je huis verzameld. Of deze nou de erfenis zijn van een verhuizing, bestellingen die per pakketpost zijn gebracht of gewoon bij de supermarkt vandaan komen, feit is dat de stapel gauw groeit. Veel mensen kiezen ervoor om de dozen weg te gooien om meer ruimte in huis en misschien zelfs de schuur te creëren. Maar al die dozen die je naar het oud papier brengt verliezen zo eigenlijk hun waarde. Een kartonnen opbergdoos kun je namelijk nog heel goed een tweede leven inblazen. Heb je bijvoorbeeld kinderen? Gebruik de kartonnen opbergdoos dan voor leuke knutselprojecten. Losse stukken karton of zelfs de gehele doos lenen zich prima voor de uitvoering van allerlei creatieve ideetjes. Scholen zijn er ook vaak blij mee. Maar wat dacht je ervan om de kartonnen opbergdoos te gebruiken voor je eigen pakketverzendingen? Een cadeautje opsturen naar familie of vrienden? Of iets versturen wat je via Marktplaats hebt verkocht? Met een kartonnen opbergdoos hoef je niet meer naar verpakkingsmateriaal te zoeken en met kartonnen dozen met deksel heb je voor je opruimklussen een oplossing achter de hand.

Vragen en advies

Heb je nog vragen over de kartonnen opbergdoos? Twijfel je of je de juiste keuze maakt of wil je een hele serie opbergdozen online bestellen. Neem in dat geval altijd even contact op. Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier voor kartonnen dozen kopen.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Zeer goed "Ik ben heel erg te spreken over de snelle levering en het brede assortiment!" 9,0
Zeer goed "Precies wat ik zocht, nu eindelijk weer een opgeruimde werkbank." 9,0
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links