Gereedschapstrolleys

Ben je op zoek naar een gereedschapskist waarin je veel gereedschap kunt opbergen en die je makkelijk mee kunt nemen? Dan is een gereedschapstrolley waarschijnlijk de beste optie om al je schroevendraaiers, Engelse sleutels en bouten in op te bergen. Een gereedschapstrolley is vooral ideaal voor mensen die hun gereedschap voor hun werk gebruiken, zoals bijvoorbeeld loodgieters of timmermannen en natuurlijk voor de enthousiaste hobbyist die het liefst urenlang aan een brommer zit te sleutelen in de garage. Bij Opbergdozen.nl vind je diverse uitvoeringen aan gereedschapstrolley. Bestel je hem vandaag nog, dan heb je de trolley waarschijnlijk morgen al in huis.

Verschil tussen gereedschapstrolley en andere gereedschapskisten en -dozen

Een gereedschapstrolley heeft als grote voordeel dat hij wielen heeft en je hem dus makkelijk kunt verplaatsen. Ideaal dus als je dagelijks de weg op gaat met een bestelbusje. Je rijdt je gereedschapstrolley naar binnen, doet de deur dicht en bij de volgende klant heb je al je gereedschap direct ter beschikking. Een ander groot verschil met een normale gereedschapskoffer is de hoeveelheid gereedschap die je mee kunt nemen. In een beetje goede trolley kun je tussen de 150 en 250 stuks gereedschap kwijt. Je weet dan in ieder geval zeker dat je standaard alles bij je hebt. Een gereedschapstrolley bevat meestal verschillende lades, waarin je het gereedschap naar eigen inzicht kunt ordenen. Daarnaast zijn er ook meer simpele modellen. Deze bestaan uit twee delen: een normale gereedschapskoffer, met daaronder een grote opbergbak. Dit laatste model is uiteraard goedkoper dan de meer professionele gereedschapstrolley met lades. Er zijn echter nog meer verschillen qua uitvoering.

Waar moet je op letten bij het kopen van een gereedschapstrolley?

Wil je een gereedschapstrolley kopen, dan is het vooral van belang te bedenken waarvoor je de trolley wilt gaan gebruiken. Een professional zal namelijk hele andere eisen hebben, dan een hobbyist die vooral in zijn garage bezig is. Het verschil zit hem in de mobiliteit. Een trolley die standaard op zijn plaats blijft staan, mag best eenvoudiger zijn dan een verrijdbare. Daarvoor heb je een gereedschapstrolley nodig die erg degelijk is en dus enigszins slijtvast is. Door het vele gebruik gaat de trolley vanzelf slijten en het is jammer als je de nieuwe gereedschapstrolley binnen een jaar al moet worden vervangen. Je kunt dan beter een wat duurdere wagen kopen tegen een hogere prijs. Op de lange termijn ben je dan beter uit omdat je maar een enkele keer een uitgave doet en daar jaren mee vooruit kunt.

Gevuld of niet gevuld

Misschien wel de belangrijkste keuze bij het kopen van een gereedschapstrolley is de vraag of je een wel of niet gevulde trolley wilt kopen. Het voordeel van een trolley met al het gereedschap er al in, is natuurlijk dat hij precies zo is ingericht als de fabrikant hem heeft ontworpen. Koop je een meerdelige gereedschapstrolley, dan is de kans bovendien groot dat je niet over al het gereedschap beschikt dat in de koffer kan. Wil je de koffer professioneel gebruiken, dan is het sowieso handig om hem gevuld en wel te kopen. Je kunt dan onderscheid maken tussen je privé gereedschap en je werkgereedschap. Je kunt de kosten dan bovendien volledig aftrekken van de belasting en dat is met eigen gereedschap een stuk lastiger. Natuurlijk zit er ook een belangrijk nadeel aan een gevulde gereedschapstrolley. De kosten zijn uiteraard veel hoger. Een gevulde gereedschapstrolley is soms wel meer dan twee keer zo duur dan een lege. Zeker voor een hobbyist is het niet nodig om twee keer hetzelfde gereedschap te hebben?

Aantal lades/grootte

Gereedschapstrolleys kun je in veel soorten en maten kopen. Je kunt je afvragen wanneer je nu een trolley nodig hebt met 100 stuks gereedschap en wanneer eentje met 250 stuks. Bovendien zijn er ook geen vaste omschrijvingen over welk gereedschap er nu wel of niet standaard bijzit. Natuurlijk past overal standaard een hamer en een schroevendraaier in, maar naarmate je gereedschap meer complex wordt, worden de eisen aan de gereedschapstrolley dat ook. Je moet dan vooral goed zoeken en vergelijken. Het makkelijkste is het natuurlijk als je zelf veel gereedschap hebt en je een gereedschapstrolley zoekt die groot genoeg is om alles in te kunnen stoppen. In zo`n geval is een eenvoudige trolley met een losse bak en een gereedschapskoffer misschien al meer dan voldoende.

Met of zonder werkblad

Het verschil tussen een gewone en een professionele gereedschapstrolley wordt vooral duidelijk als je de bovenkant bekijkt. Bij een beetje fatsoenlijke gereedschapstrolley vind je daar namelijk een soort van werkblad. Onmisbaar natuurlijk als je met meerdere stukken gereedschap tegelijkertijd werkt. Een simpele vorm die je regelmatig tegenkomt is een gereedschapstrolley met een deksel dat je open kunt klappen waar je vervolgens een gereedschapsbak in kunt stoppen. Eigenlijk hetzelfde als een koffer die je openklapt. De meer professionele modellen hebben een verhard blad bovenop dat je bijvoorbeeld ook kunt gebruiken om op te zagen of te solderen.

Wel of niet extern te bevestigen

Een gereedschapstrolley onderscheidt zich doordat hij wielen heeft en je hem dus makkelijk mee kunt nemen. Maar hij wordt een absolute nachtmerrie op het moment dat je hem in de auto of bestelbus zet, zonder dat je hem goed vast kunt zetten. Om rondvliegend gereedschap te voorkomen, hebben veel fabrikanten een bevestigingsmechanisme aan één van de zijkanten van de verrijdbare gereedschapstrolley waarmee je hem vast kunt zetten. Ga je een gereedschapstrolley kopen en ben je van plan om hem regelmatig mee te nemen, let hier dan zeker op. Hetzelfde geldt voor het afsluitmechanisme. Ook dat moet natuurlijk degelijk zijn en niet bij het minste of geringste losspringen.

Vragen en advies

Afhankelijk van de hierboven genoemde punten kom je vanzelf uit bij de voor jou ideale gereedschapstrolley. Uiteraard hoort daar een prijs bij. Deze zal met name worden bepaald door de keuze om hem met of zonder gereedschap te kopen. Maar ook de andere punten verhogen natuurlijk de prijs. Voor een goede prijs/kwaliteitsverhouding zit je bij Opbergdozen.nl uiteraard aan het goede adres. Een gereedschapstrolley kopen via opbergdozen.nl is erg simpel. Je klikt het gewenste product aan en drukt op de groene button met “winkelwagen” erop. Heb je vragen over bakken en dozen, heb je vragen over welke van onze gereedschapstrolleys te kiezen of wens je een meer technische vraag te stellen? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Zeer goed "Ik ben heel erg te spreken over de snelle levering en het brede assortiment!" 9,0
Zeer goed "Precies wat ik zocht, nu eindelijk weer een opgeruimde werkbank." 9,0
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links