Gereedschapstassen

Als je ergens een klus hebt is het fijn als je een gereedschapstas kan meenemen. Je hebt met een gereedschapstas al je gereedschappen bij de hand om de klus te klaren. Specifiek gereedschap kan je in speciale tassen opbergen, zodat je ze sneller terug kan vinden. Je hoeft zo nooit meer uren te zoeken naar bijvoorbeeld je beitelset of schroevendraaiers in de schuur. Je pakt direct de juiste tas erbij en je weet dat hierin alles zit wat je nodig hebt. In ons assortiment vind je diverse tassen om je gereedschappen in op te bergen. Voor elke klus of type gereedschap hebben wij een geschikte tas die precies past van het juiste materiaal.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een gereedschapstas?

Een gereedschapstas moet aan een aantal eisen voldoen. Als eerste moet de tas van een stevig materiaal gemaakt zijn. Je wil niet dat de punt van je schroevendraaier door de stof heen steekt. De meeste gereedschapstassen zijn gemaakt van stevig nylon om dit te voorkomen. Waar je op moet letten bij een gereedschapstas kopen is het aantal vakken in de tas. Je hebt meestal veel kleine onderdelen zoals schroefjes, schroevendraaiers en klein gereedschap. Het is fijn als je dit kan sorteren in verschillende vakken. Nog iets waar je op moet letten zijn de afmetingen en de inhoud van de tas. Als je specifiek gereedschap erin wil opbergen is het belangrijk om te weten of het erin past. Je kan soms beter meteen een maat groter bestellen, zodat je zeker weet dat al je spullen erin passen. Ga je veel naar buiten tijdens het klussen? Let dan goed op of de stof geschikt is voor buitengebruik. Dit staat meestal aangegeven in de beschrijving. De stof is dan water- en vuilafstotend en kan tegen de verschillende weersomstandigheden.

Vervoeren van de gereedschapstas

De gereedschapstas is vooral bedoeld voor het flexibel vervoeren van je gereedschappen. Een complete koffer is een hoop onnodig gesleep, bijvoorbeeld naar je klanten. Het is dan fijn als je een tas mee kan nemen naar de klant. Voor het vervoer van een gereedschapstas is het belangrijk om te kijken wat de afmetingen zijn. Een kleine tas kan je in de hand dragen en meenemen naar klanten. Maar als je een grote gereedschapstas aanschaft is het fijn als je deze over je schouder heen kan dragen. Bij een aantal tassen is een schouderband optioneel bijgeleverd. Vooral bij de wat grotere tassen is het handig dat de schouderband wordt bijgeleverd. Het is fijn als je het gewicht van de tas kan verdelen over je schouders. Helemaal als je er een hoop gereedschappen in hebt zitten kan het gewicht snel oplopen. De schouderriem is dan een vereiste bij de tas.

Formaat van het grootste vak

Bij een gereedschapstas kopen is het verstandig om vooraf te bepalen waar je de tas voor gaat gebruiken. Vaak hebben professionele klussers zowel een gereedschapstas als koffer. In de koffer doen ze allerlei soorten gereedschappen. In de tas vervoeren ze de materialen die ze gebruiken voor de kleine klussen. Denk bijvoorbeeld aan de echt basic gereedschappen, zoals een set schroevendraaiers, hamer, boormachine etc. Echter voor spullen zoals een boormachine heb je een vrij groot vak nodig als je deze in de tas wil stoppen. Let dus goed op het formaat van het grootste vak. Past hier de boormachine in of moet je deze alsnog in een klein koffertje meenemen? Als je alles bij de hand wil houden is het fijn als het vak in de gereedschapstas groot genoeg is voor je grote gereedschappen. Denk dus eerst goed na welke spullen je in een tas wil vervoeren en welke je liever in de kist laat zitten. Mocht je op deze tips allemaal letten, dan vind je de juiste gereedschapstas beslist.

Een gereedschapstas of gereedschapskoffer?

Je wilt als klusser natuurlijk niet met allerlei spullen lopen te slepen. Gemak dient de mens dus het liefste berg je alles op in een gereedschapstas of koffer. Alleen een gereedschapskoffer weegt al snel een paar kilo. Als je echt wil klussen is het fijn om deze mee te nemen, maar bij een kleine klus loop je liever niet te slepen. Het is dan fijn om de belangrijkste gereedschappen in een gereedschapstas te hebben zitten. Maar hoe groot moet deze zijn? Is het niet slimmer om zowel een gereedschapstas als koffer te hebben? Afhankelijk van het aantal gereedschappen dat je hebt kunnen beide keuzes inderdaad handig zijn. Gereedschapskoffers zijn tegenwoordig verkrijgbaar op wieltjes, zodat je het gewicht beter kan dragen. Toch is het niet altijd fijn om een complete koffer mee te slepen naar de bouw. Helemaal niet als de bouwplaats buiten is en je niet door de bagger heen wil rollen met je koffer. Het is dan fijn als je gewoon het gereedschap dat je nodig hebt bij de hand hebt in een gereedschapstas. In dit geval is een gereedschapstas handiger om mee te nemen. Je kan hierin alleen de materialen meenemen die je nodig hebt voor de klus.

Nog enkele voordelen van een gereedschapstas

Het gebruik van een gereedschapstas heeft diverse voordelen. Eén van de grootste voordelen is dat de tas zelf niet al te zwaar is. Als je een koffer gebruikt, is deze van zichzelf al vrij zwaar en daar komen de gereedschappen nog bovenop. Nog een voordeel is dat een tas je gereedschap beschermt tegen vuil en diverse weersomstandigheden. Dit is vooral fijn als je spullen mee gaan naar de bouwplaats of in de schuur liggen die niet volledig stof- en vuilvrij is. De gereedschapstas is ook een gemakkelijke manier om spullen te vervoeren. Je hoeft niet meerdere gereedschappen los mee te nemen, maar je kan alles opbergen in één tas. Dit scheelt een hoop gesleep met losse gereedschappen. Dankzij de schouderriem die bij de meeste modellen wordt bijgeleverd neem je de spullen eenvoudig mee naar je werk of de bouwplaats. Daarnaast kan je de tas gebruiken om je gereedschappen te ordenen. Je kan voor verschillende types gereedschappen bijvoorbeeld een aparte tas gebruiken. Je hoeft zo nog maar één tas per klus mee te nemen.

Vragen en advies

Afhankelijk van de hierboven genoemde punten kom je vanzelf uit bij de voor jou ideale gereedschapstas. Voor een goede prijs/kwaliteitsverhouding zit je bij Opbergdozen.nl aan het goede adres. Een gereedschapstas kopen via opbergdozen.nl is eenvoudig. Je klikt het gewenste product aan en drukt op de groene button met “winkelwagen” erop. Heb je vragen over bakken en dozen, heb je vragen over welke van onze gereedschapstassen te kiezen of wens je een meer technische vraag te stellen? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Zeer goed "Ik ben heel erg te spreken over de snelle levering en het brede assortiment!" 9,0
Zeer goed "Precies wat ik zocht, nu eindelijk weer een opgeruimde werkbank." 9,0
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links